субота, 28 грудня 2013 р.

Роумінг - якого оператора обрати?


Коли ви збираєтесь у подорож за кордон, однозначно, що вам доведеться підтримувати зв’язок зі своїми рідними чи друзями, які залишились в Україні. Ведучі українські оператори (Київстар, Лайф, МТС) пропонують нам певні роумінг-пакети, які обслуговуються на різних умовах. Отже, для того щоб відповісти на запитання роумінг якого оператора варто обрати, проаналізуємо умови кожного з них.


«КИЇВСТРА» («KYIVSTAR»)

 «Київстар» пропонує абонентам передплаченого зв’язку «Київстар»  роумінг-пакет «EuroVisa». Оплата від 3,00 грн за хвилину вихідного до України, в межах країни перебування та всіх вхідних дзвінків у роумінгу.
Отже, при вихідному/вхідному дзвінку із за кордону з вашого рахунку  в будь якому випадку знімають 30 грн.  та дають вам 10 хв. на дзвінки, потрібно розмовляти більше 10хв., кожна хвилина понад буде коштувати 3,60 грн.

Переваги:
-         без плати за активацію пакета;
-         без плати за з’єднання;
-         без абонентної плати.

Недоліки:
-         30 грн. знімаються в будь якому випадку, чи ви дзвоните, чи вам дзвонять;
-         кількість нетарифікованих хвилин лише 10.

Детальніше про тарифний план читайте на офіційному сайті http://www.kyivstar.ua/ 


«ЛАЙФ» («life»)
«life» пропонує абонентам передплаченого зв’язку «life»  послугу «TRAVEL life:)». Оплата від 5,00 грн за хвилину вихідного до України, та 2,49 грн за хвилину вхідного дзвінка.

Перваги:
-         відсутній обов’язковий щоденний платіж, на відміну від Київстар;
-         вхідні дзвінки 2,49 грн\хв, тобто це вигідно за умови що дзвоните не ви в Україну, а вам з України;
-         відсутня плата за з’єднання;
-         абоненти life:) в Україні мають можливість дзвонити абонентам life:) у роумінгу по тарифу 0 грн/хв, тобто до Вас рідні будуть дзвонити безкоштовно, а ви будете платити лише 2,49 грн\хв.
-         підключити послугу «TRAVEL life:)» на 30 днів коштує 10 грн;

Недоліки:
-         вихідні дзвінки від 5 грн\хв.

Детальніше про тарифний план читайте на офіційному сайті http://www.life.ua/ 

«МТС» («МТС»)
«МТС» пропонує абонентам передплаченого зв’язку «МТС»  послугу ««Бон Вояж». Вхідні та вихідні дзвінки на будь-які напрямки 5,00 грн/хв.

Переваги:
-         вхідні та вихідні дзвінки 5 гривень за хвилину розмови.

Недоліки:
-         вартість активації послуги становить 25 гривень;
-         термін дії послуги – 7 діб;
-         на вихідні дзвінки нараховується плата за з’єднання у розмірі 1 гривня.

Детальніше про тарифний план читайте на офіційному сайті  http://www.mts.com.ua/

Отже, ми проаналізували тарифні умови роумінгу, які пропонують нам провідні оператори України. На мій погляд, найвигідніші умови надає оператор «life» із послугою «TRAVEL life:)».  У всякому разі вибирати вам, заходьте на офіційні сайти операторів, порівнюйте і вибирайте той який найбільше Вам підходить.
В наступній статті ми розглянемо альтернативу українським операторам, і проаналізуємо тарифи спеціалізованих на роумінгу компаній.

DUTY FREE – що це таке?

Магазин безмитної торгівлі (дьюті-фрі шоп, англ. Duty free shop) - магазини, розташовані, переважно, в пунктах пропуску через державний кордон (у тому числі в портах, аеропортах, вокзалах). Товари які продаються в таких магазинах  не обкладаються акцизами та / або митами, ПДВ, що веде до істотного зниження роздрібних цін. Типовий асортимент - спиртні напої, тютюнові вироби, парфумерія, рідше біжутерія, ювелірні вироби, мобільні телефони, годинники.
Пасажири довгих рейсів з хоча б однією зупинкою між аеропортами відправлення і призначення повинні бути обережні при купівлі «безмитних» алкоголю і парфюмерії в останньому транзитному пункті, інакше їх може конфіскувати охорона, якщо пасажири перевищать поточні межі рідин, що провозяться в ручній поклажі. Це не поширюється на тих, хто переміщається в межах ЄС у той же день, коли рідина була упакована в прозорий пластиковий пакет з чеком, що пред'являються для перевірки через пакет.
Деякі країни, особливо Австралія і Нова Зеландія, дозволяють прибуваючим пасажирам купувати товари, які не обкладаються акцизами, безпосередньо перед проходженням кордону. Це не тільки позбавляє від незручності возити ці продукти з собою, але також вирішує проблеми безпеки, описані вище.

Pavo є найбільшою мережею магазинів безмитної торгівлі в Україні, розташованих на території восьми міжнародних аеропортів («Бориспіль», «Жуляни», «Донецьк», «Запоріжжя», «Одеса», «Сімферополь», «Харків», «Чернівці»).

пʼятниця, 27 грудня 2013 р.

Довідку з військомату для оформлення закордонного паспорта подавати не потрібно

5 грудня 2013 року набрав чинності прийнятий Верховною Радою України та підписаний Президентом України Закон (671-VII), яким внесено зміни до Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України».

Відповідно до внесених змін, з числа підстав для відмови у видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон виключено відсутність відстрочки у призові на строкову військову службу.

Таким чином, підрозділи міграційної служби відтепер не контролюватимуть при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон зазначені обставини, отже подання довідки з військових комісаріатів для юнаків призовного віку при оформленні закордонного паспорта втратило необхідність.

четвер, 26 грудня 2013 р.

Як повернути TAX FREE в Україні?



Чеки Tax Free – це міжнародна програма компанії GLOBAL BLUE, яка дозволяє отримувати грошове відшкодування ПДВ, який входить до вартості купленого за кордоном товару. Чек Tax Free (Tax Free Form) – це платіжний документ, який може бути оформлений у магазинах, що входять до системи GLOBAL BLUE у Європі, Латинській Америці та азіатських країнах, при купівлі товарів іноземцями (фізичними особами – нерезидентами цієї країни). Ця послуга надається тільки фізичним особам, які здійснювали покупки за кордоном. Чеки Tax Free оформлюються у валюті країни, на території якої міститься магазин, який їх оформив.
Компанія GLOBAL BLUE володіє найбільшою у світі мережею пунктів з відшкодування ПДВ (більше 500 пунктів у 48 країнах світу) та найбільшою клієнтською базою мандрівників, які будь-коли користувались її послугами (більш ніж 44 тис. покупців щоденно). З компанією співпрацюють понад 270 тис. торгових магазинів у 37 країнах світу. Основний принцип діяльності GLOBAL BLUE – це надання послуг з відрахування податку на придбані товари, які вивозяться з країни у власному багажі.
Мандрівники, які багато подорожують та роблять покупки за кордоном знають, що краще робити покупки у магазинах з відміткою «Tax Free for Тourists». Це означає «для туристів без податку».
При здійсненні покупки за кордоном, клієнти автоматично сплачують їх з урахуванням ПДВ (VAT). Водночас податковим законодавством цілого ряду країн передбачено, що ПДВ повинні сплачувати тільки резиденти цих країн. На практиці ПДВ береться з усіх покупців. Однак для того, щоб у іноземних туристів була можливість скористатися законодавчими пільгами, було створено кілька варіантів продажу товарів туристам, при яких ПДВ автоматично виключається з ціни товару, або може бути відшкодовано при умові вивозу товару із країни у власному багажі.
Скориставшись програмою, мандрівники можуть повернути до 18% вартості покупки залежно від того, яка ставка ПДВ встановлена в країні, де чек був виписаний, та розміру витрат системи GLOBAL BLUE на обробку чеків.
Отримати кошти за чеками Tax Free дуже просто.

Для отримання коштів мандрівнику необхідно:
1. Отримати чек Tax Free.
Зробіть покупки в магазині, який входить до системи GLOBAL BLUE (звичайно на це вказує табличка на дверях магазину «Tax Free Shopping», «Tax Free for Тourists»), та оформіть чек Tax Free (Tax Free Form), який має бути прикріплений до касових чеків працівником магазину.
Пам’ятайте: незаповнений або неправильно заповнений чек Tax Free – означає неможливість отримати кошти.
Як заповнити форму TAX FREE?



2. Поставте печатку на митниці.
Коли виїжджатимете з іноземної країни (неважливо – додому або продовжуєте мандрівку), підійдіть з покупками, чеками та паспортом до митної стійки*. Працівник митної служби повинен подивитись на покупки, туристичну візу мандрівника та поставити печатку на чеку Tax Free, яка підтверджує перетин кордону. Якщо Ви продовжуєте мандрівку по країнах Європи, митну печатку необхідно поставити в останній країні перебування в ЄС.
Пам’ятайте: немає печатки митниці – немає виплати коштів.
* якщо покупки були зроблені в Норвегії, необхідно поставити експортну печатку від працівників норвезького, шведського, або фінського офісу Global Blue.

3. Отримати кошти.
Отримати кошти за чеками Tax Free компанії GLOBAL BLUE можна одним із способів, найбільш зручним для Вас:
•        у пунктах виплати компанії GLOBAL BLUE безпосередньо в країні перебування (у тому числі в аеропорту), після того як буде поставлено печатку митниці;
•        на платіжну картку, номер якої клієнт може самостійно вказати у чеку Tax Free, при цьому клієнт самостійно повинен направити чек Tax Free в компанію GLOBAL BLUE рекомендованим листом на адресу, вказану на чеку;
•        готівкою у підрозділах АТ «Укрексімбанк», ПАТКБ «Правекс-банк».
Для отримання коштів за чеками Tax Free в АТ «Укрексімбанк» клієнту необхідно:
•        пред’явити документи, що підтверджують особу клієнта (паспорт громадянина України та закордонний паспорт);
•        надати до Банку чек Tax Free та касовий чек або рахунок-фактуру магазину.
Виплата коштів за чеками Tax Free клієнту здійснюється в національній валюті України за курсом банку на момент проведення операції.
Відповідно до правил компанії GLOBAL BLUE, за одним чеком Tax Free банком може бути виплачено не більше 1500 євро (або сума в іншій валюті, яка в перерахунку за курсом банку на момент виконання також не перевищує 1500 євро).
Чеки Tax Free, по яких сума відшкодування перевищує 1500 євро, або чеки, оформлені з помилкою, мають бути самостійно направлені клієнтом до компанії GLOBAL BLUE поштою для отримання відшкодування безготівково на платіжну картку клієнта.

З додатковою інформацією стосовно послуги виплати коштів за чеками Tax Free Ви можете ознайомитись на сайті компанії GLOBAL BLUE www.global-blue.com

неділя, 22 грудня 2013 р.

ОДНОЧАСНО МАТИ ДВА ЗАКОРДОННІ ПАСПОРТИ – РЕАЛЬНО

Українське законодавство дозволяє громадянам одночасно мати два закордонні паспорти. Це дуже зручно,оскільки,наприклад, коли один паспорт проходить процедуру оформлення візи, з іншим ви можете вільно подорожувати. Також, другий паспорт може стати в нагоді , коли у першого закінчується строк дії чи не має місця для проставляння нових віз.
Процедура оформлення та необхідні документи вказуються на сайті Державної міграційної служби України. Основне, що вам необхідно для отримання другого закордонного паспорта,належне обґрунтування його необхідності для вас.

Підстави для отримання послуги
Послуга надається одночасно із оформленням другого паспорта громадянина України для виїзду за кордон або у разі одночасного оформлення двох паспортів для виїзду за кордон.
Другий паспорт громадянина України для виїзду за кордон видається громадянам України, які постійно проживають в Україні, досягли 18-річного віку, здійснюють регулярні поїздки за кордон і яким необхідно при цьому завчасне оформлення віз для в’їзду до іноземних держав, а також обґрунтували зазначене у своїй заяві.

Як отримати послугу
подати до територіального органу або підрозділу ДМС необхідні документи;
перевірити правильність внесення даних про себе до заяви-анкети, звертаючи при цьому особливу увагу на правильність написання транслітерації свого прізвища та ім’я, та засвідчує власним підписом у заяві-анкеті правильність таких даних;
звернутись до територіального органу або підрозділу ДМС та отримує паспорт(и) з відповідними відмітками про внесення відомостей про другий паспорт громадянина України для виїзду за кордон у паспорт громадянина України для виїзду за кордон або відмову в наданні зазначеної адміністративної послуги. Особа, яка одержує паспорт, у заяві-анкеті ставить свій підпис із зазначенням прізвища та дати отримання цього документа.

Вартість послуги та пільги
Вартість послуги - 60,17 грн.
У разі термінового (протягом 10 днів) оформлення:
Вартість послуги - 120,34 грн.

Подача заяви
Особисто;

Необхідні документи
заява, в якій зазначаються відомості про заявника: прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані (серія, номер паспорта, ким і коли виданий, місце проживання), телефон.
заява, у який обгрунтовується необхідність здійснення регулярних поїздок за кордон;
при одночасному оформленні двох паспортів громадянина України для виїзду за кордон подаються дві заяви-анкети з одним примірником необхідних документів кожна;
платіжний документ (квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв'язку або коду проведеної операції про оплату вартості адміністративної послуги з унесення відомостей про другий паспорт громадянина України для виїзду за кордон у паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Термін розгляду заяви
Протягом не більш як одного місяця з дня подання документів (дострокове - до 10 робочих днів - оформлення паспорта здійснюється за заявами громадян), а якщо поїздка пов'язана з терміновим лікуванням від'їжджаючого, від'їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном, - протягом трьох робочих днів.

Результат отримання послуги
Видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон з внесеними відомостями про други паспорт.

Строк дії документу, що є результатом отримання послуги
Внесення даних про другий паспорт не змінює термін дії паспорта

Підстави для відмови у наданні послуги
обізнаність  з  відомостями,  що  становлять   державну таємницю,  -  до закінчення строку,  встановленого Законом України "Про державну таємницю" (у разі виїзду  за  кордон  на постійне проживання);
діють   неврегульовані   аліментні,   договірні   чи  інші невиконані  обов'язання,   -   до   виконання   обов'язань   або розв'язання  спору  за  погодженням  сторін у передбачених законом випадках,  чи забезпечення  зобов'язань  заставою,  якщо  інше  не передбачено міжнародним договором України;
порушено кримінальну справу,  - до закінчення провадження у справі;
засудження  за  вчинення  злочину,  -   до   відбуття покарання або звільнення від покарання;
ухилення  від виконання зобов'язань,  покладених на нього  судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи), - до виконання зобов'язань;
свідоме сповіщення про себе неправдиві відомості,  - до з'ясування причин і наслідків подання неправдивих відомостей;
підлягає  призову на строкову військову службу,  - до вирішення питання про відстрочку від призову;
щодо громадянина подано цивільний позов до суду, - до закінчення провадження у справі;
перебування   під  адміністративним  наглядом  органів внутрішніх справ, - до припинення нагляду.

Акти законодавства, що регулюють надання послуги
Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України»
Постанова Верховної Ради України від 26.06.1992 № 2503-XII «Про затвердження положень про паспорт громадянина України, про свідоцтво про народження та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон»
Постанова Кабінету Міністрів України від 31.03.1995 № 231 «Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення»

Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 21.12.2004 № 1603 «Про затвердження Порядку провадження за заявами про оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон і проїзних документів дитини»

понеділок, 16 грудня 2013 р.

Купити запрошення до Польщі


Бажаєте придбати бізнес запрошення до Польщі для виготовлення візи, пишіть на нашу електронну скриньку   viz.poland@yandex.ru
СТРОК ВИГОТОВЛЕННЯ - 2-3 дні.

Запрошення бізнес (від реально діючої фірми) - 350 грн. (1-2 дні виготовлення)

Запрошення робоче (від реально діючої фірми) - 50 $ (від 4 до 10 днів виготовлення)

Весь пакет документів для шенгенської бізнес-візи - 1400 грн.

Весь пакет документів для робочої візи - 50 $ + 500 грн.

Стислі терміни.


Допомога в реєстрації на чергу.



Контакти: тел. +38 (063) 623-07-44
                  e-mail: viz.poland@yandex.ua




Запрошення є офіційно оформленим на території Польщі, дійсне протягом 1 року, надійність гарантується.




середа, 20 листопада 2013 р.

Як оформити проїзний документ дитини?

Як отримати проїзний документ дитини для виїзду за кордон
подати заяву та необхідні документи; 
звернутися до територіального органу або підрозділу ДМС та отримати проїзний документ дитини або відмову в його оформленні.

Вартість послуги та пільги
Вартість послуг - 30,35  грн.
Вартість бланка - 24,00 грн.
У разі термінового (протягом 10 днів) оформлення:

Вартість послуг - 60,70 грн.
Вартість бланка - 24,00 грн.

Подача заяви відбувається особисто (у віці від 16 до 18 років) або законним представником

Необхідні документи

1)заява, в якій зазначаються відомості про заявника: прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані (серія, номер паспорта, ким і коли виданий, місце проживання), телефон;
2)платіжний документ (квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв'язку або коду 3)проведеної операції про оплату вартості адміністративної послуги та вартості бланка;
4)нотаріально засвідчене клопотання батьків (або законних представників батьків чи дітей) у разі потреби самостійного виїзду таких осіб за кордон, а у разі, коли батьки не перебувають у шлюбі між собою, - того з них, з ким проживає дитина. За наявності заперечень одного з батьків документ може бути оформлено на підставі рішення суду. Для дітей віком від 14 до 18 років у заяві зазначається відсутність обставин, що обмежують згідно із законодавством право їх виїзду за кордон;
5)паспорт громадянина України, а на дітей, які не досягли 16-річного віку, - свідоцтво про їх народження (після прийняття документів повертається);
6)згода дитини, оформлена письмово і нотаріально засвідчена (у разі виїзду з України на постійне проживання дітей віком від 14 до 18 років);
7)три фотокартки розміром 35х45 мм.

Термін розгляду заяви
Заяви про оформлення проїзного документу дитини розглядаються протягом до 30 робочих днів з дня подання документів (дострокове - до 10 робочих днів - оформлення здійснюється за заявами громадян), а якщо поїздка пов'язана з терміновим лікуванням від'їжджаючого, від'їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном, - протягом трьох робочих днів.
У разі виїзду на постійне проживання за кордон усиновленої іноземцями дитини - громадянина України паспорт оформляється у строк до 10 робочих днів.
У разі виїзду на постійне місце проживання (еміграція) – до 3 місяців.

Строк дії документу, що є результатом отримання послуги
До трьох років або до досягнення дитиною 18-річного віку

Підстави для відмови у наданні послуги

1)обізнаність  з  відомостями,  що  становлять   державну таємницю,  -  до закінчення строку,  встановленого Законом України "Про державну таємницю" (у разі виїзду  за  кордон  на постійне проживання - після 16 років);
2)діють   неврегульовані   аліментні,   договірні   чи  інші невиконані  обов'язання,   -   до   виконання   обов'язань   або розв'язання  спору  за погодженням  сторін у передбачених законом випадках,  чи забезпечення  зобов'язань  заставою,  якщо  інше  не передбачено міжнародним договором України;
3)порушено кримінальну справу,  - до закінчення провадження у справі (після 14 років);
засудження  за  вчинення  злочину,  -   до   відбуття покарання або звільнення від покарання (після 14 років);
4)ухилення  від виконання зобов'язань,  покладених на нього  судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи), - до виконання зобов'язань;
5)свідоме сповіщення про себе неправдиві відомості,  - до з'ясування причин і наслідків подання неправдивих відомостей;
6)щодо громадянина подано цивільний позов до суду, - до закінчення провадження у справі;
перебування   під  адміністративним  наглядом  органів внутрішніх справ, - до припинення нагляду.

середа, 13 листопада 2013 р.

Як дешево купити авіаквиток?

Дуже часто українці при подорожі для пересування віддають перевагу наземному виду транспорту (автобуси, власні авто, поїзди) при цьому навіть не здогадуючись, що доклавши трішки зусиль ця подорож виявилась би швидшою і дешевшою. Отже, мова піде про авіа перельоти, а саме поради як і де придбати дешевий авіаквиток.

Порада 1. Купуйте завчасно
Цінова політика авіаперевізників полягає в тому, що чим ближче дата вильоту, тим більші ціни встановлюються на авіаквитки. Тому якщо вам завчасно відома точна дата вашого вильоту, сміливо бронюйте квиток, так ви значно зекономите. При цьому пам’ятайте, що значно знизить ціну, якщо ви забронюєте квиток відразу в обидві сторони. Таким чином завчасність і фіксовані дати перельотів зменшать ваші витрати.

Порада 2. Бронюйте он-лайн самотужки
Практично всі авіакомпанії пропонують купівлю і бронювання квитків на власних сайтах, тому не бійтесь бронювати самотужки. При купівлі квитків он-лайн компанія має мінімальні видатки на їх оформлення, що суттєво впливає на ціну квитка.

Порада 3. Користуйтесь акціями авіакомпаній
Пам’ятайте: основне джерело інформації для вас про авіакомпанію та зокрема квитки – це її сайт, тому аналізуйте інформацію на ньому, підписуйтесь на новини, які приходитимуть на вашу пошту. 

Порада 4. Вибирайте «правильний» час для поїздки
По можливості старайтесь планувати подорож на період, коли немає свят і відпусток, тому що в такий час придбати квиток по зниженій ціні навряд чи вдастся.

Порада 5. Правило днів тижня
Як правило, дешевше купувати квиток на літак на вівторок, середу або четвер. На кінець тижня та понеділок авіаквитки обійдуться дорожче.

Порада 6. Національний перевізник іноземної держави, як правило дешевше
До прикладу, коли ви летите в Туреччину обирайте – Turkish Airlines, Австрія – Austrian Airlines, Англія – British Airways і.т.д. Вийняток становлять лоу кост авіакомпанії.

Порада 7. Сусідній аеропорт
Розглядайте варіанти вильоту із міст сусідніх аеропортів, в ціні може бути величезна різниця.

Порада 8. Обирайте бюджетні авіалінії (лоу кост)
В Україні здійснюють свою діяльність такі бюджетні авіалінії: «WizzAir», «AirArabia», «flydubai» «WindJet» вони мають певні недоліки (перевезення багажу за додаткову плату, час здійснення рейсів, як правило нічний і.т.д), проте ціни на них вас приємно здивують. Із сусідньої держави Польща літає найбільша в Європі бюджетна авіакомпанія Ryanair, саме вона зараз є лідером Європи по низьким цінам.

Шенгенська віза - в Польщу на закупи, по Європі без обмежь? ЯК ОТРИМАТИ ПОЛЬСЬКУ ШОПІНГ ВІЗУ?


Шенгенська віза - в Польщу на закупи, по Європі без обмежень
Шопінг ( 20- na zakupy) шенген віза – звичайна короткострокова віза типу С. Особливість даного типу візи полягає в тому, що її може отримати практично будь хто, з простим пакетом документів, який легко зібрати і з низькими затратами коштів. Відкривши даний тип візи ви зможете вільно пересуватися по території країн Європейського Союзу.
Єдиний недолік шопінг візи в тому, що на перший раз її відкривають на строк 7 днів, проте після другої подачі ви отримуєте візу на 1 рік. Тому фактично щоб відкрити річну візу вам потрібно, отримати першу шопінг, мінімально закупившись в Польщі по цій візі (взявши рахунок-фактуру на ваш паспорт), ви подаєте документи на отримання другої, річної. Отже набравшись терпіння та інформації, яку ми надамо, ви зможете самостійно відкрити візу, яка надасть вам право перебувати  80 днів у країнах Шенгенської зони протягом року.


1 Етап.  Реєстрація на день подачі документів до візового центру, існує 2 способи:  
-         на сайті візового центру
«http://www.polandvisa-ukraine.com/scheduleappointment.html»
-         в   колл – центрі за телефоном: +38 044 5945496
                                                       +38 032 2351776
                                                       +38 050 1179053
Повідомляєте оператору, що бажаєте подати документи на першу/другу/третю шопінг-візу, а також називаєте свою електронну пошту (діючу). Перед собою обов’язково потрібно мати закордонний паспорт для повідомлення даних з нього. Також кажете у візовий центр, якої області бажаєте подати документи, оператор запропонує вам вільні дати.
В кінці розмови вам повідомлять унікальний код, до прикладу POIV/87347362/7362/01, ви повинні його записати, по цьому коду ви вноситесь у базу даних.    


2 Етап.  Збираємо необхідні документи:
1)    Анкета «http://www.polandvisa-ukraine.com/other_application.html», заповнити анкету ви можете самі, або за допомоги спеціалістів, допустивши найменшу помилку при заповненні анкети ви можете отримати відмову у відкритті візи;
2)    Дві фотографії 3,5 на 4,5, які зроблені не більше як 6 місяців тому;
3)    Копія паспорта громадянина України, усі сторінки, на яких є якась інформація, також обов’язковою є наявність оригіналу;
4)    Копія закордонного паспорта та попередніх віз у ньому, також обов’язковою є наявність оригіналу;
5)    Страховка, можете зробити відразу на рік, вона буде необхідною при подачі документів на 2 шопінг-візу.
6) ВІДПОВІДНО ДО НОВИХ ПРАВИЛ. Документи, що підтверджують вид діяльності, наявність фінансових коштів/зв'язків з Україною:
-  Для найманих працівників: довідка з місця роботи, що містить наступну інформацію: дата прийняття на роботу, посада, виписка про заробітну плату за останні шість місяців, посадовий оклад та дані, про те що після  повернення в Україну за заявником зберігається його робоче місце. Довідка з місця праці повинна бути на фірмовому  бланку компанії, з печаткою та підписом. А також із вказаним ім’ям, прізвищем та посадою особи, яка її видавала  і містити в собі контактні дані організації (повна адреса та стаціонарний номер телефону компанії). Довідка з місця праці дійсна один місяць від дати її видачі.
- Для приватних підприємців: ліцензія або свідоцтво (оригінал і копія). Копія свідоцтва/ліцензії має бути завірена печаткою  українського державного органу (дана печатка повинна бути зроблена не пізніше ніж місяць тому). Або остання податкова декларація, яка видана не пізніше ніж три місяці тому.
- Для осіб, які не працюють: довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці. Довідка з банку є дійсною один місяць від дати її видачі. Або дорожні чеки, необхідно надати оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю. Або письмова декларація, підписана заявником, яка відображає фінансову ситуацію особи, яка подорожує. Щоб завантажити письмову декларацію, натисніть, будь-ласка, тут
- Для пенсіонерів: оригінал та копія пенсійного посвідчення і виписка з Пенсійного Фонду про нарахування пенсії за останні шість місяців.
5. Для учнів та студентів: довідка з навчального закладу,  в якій зазначено період, коли учень/студент вільний від занять.  Або інформація про те, що навчальний заклад не заперечує щодо відсутності учня/студента на період його подорожі.
- У деяких випадках: документ, який підтверджує право власності (на землю, будинок, автомобіль або в окремих випадках інше майно) або остання податкова декларація (у випадку осіб, які подорожують вперше).
7) ВІДПОВІДНО ДО НОВИХ ПРАВИЛ. Документ, що підтверджує наявність фінансових засобів для покриття витрат пов'язаних з подорожжю до країн зони Шенген:
1. Спонсорування – нотаріально завірений лист-спонсорування (оригінал), а також довідка з банку про стан коштів на рахунку (дана довідка є дійсною один місяць від дати її видачі) та виписка про рух коштів за останні три місяці спонсора. Спонсором може виступати лише родич першої лінії
2. Для підтвердження наявності власних фінансових коштів необхідно надати один з наведених нижче документів:
а) довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці. Довідка з банку дійсна один місяць від дати її видачі;
б) дорожні чеки, необхідно надати оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю;
7)    Підтвердження реєстрації, можна видрукувати на сайті візового центру


3 Етап. Подача документів у візовому центрі.
Із зібраним пакетом документів ви приходите до візового центру, у встановлену вам дату та час. При вході отримуєте номерок, спостерігаєте на екрані коли підійде ваша черга, там буде зазначено до якого віконця вам підійти. Подаєте відповідні документи працівнику, укладаєте договори, отримаєте чеки для оплати. В приміщенні візового центру оплачуєте 35 € консульський збір та 20 € візовий збір. Відповідні чеки про оплату пред’являєте знову працівнику, який вас обслуговував.


4 Етап. Отримання візи
Протягом 1 тижня з моменту подачі вам приходить смс повідомлення, про те що віза готова та час коли її можна забрати (також стан заявки можна відстежувати на сайті). У встановлений час приходите до візового центру, отримуєте номерок, чекаєте своєї черги, пред’являєте паспорт громадянина України та оплачені чеки. Після цього працівник візового центру видає вам ваш закордонний паспорт із готовою візою ( віза відкривається на 21 день, з правом перебування на території шенген зони 7 днів. Наступна шопінг віза буде відкрита на 1 рік, з правом перебування 80 днів).


5 Етап. Отримання рахунка фактури у Польщі
Із відкритою візою відправляєтесь до Польщі, де здійснюєте покупку товару (сума не обмежена), із чеком про покупку звертаєтесь до відповідного відділу супермаркету, який видає документ «рахунок фактуру». Звертаючись до працівників супермаркети про отримання рахунка фактури, Вам необхідно повідомити ваше ПІБ та місце реєстрації, ці дані повинні бути зазначені у виданому вам рахунку.


6 Етап. Реєстрація на день подачі документів до візового центру
Цей етап ідентичний першій реєстрації, з єдиною відмінністю в тому, що ви повідомляєте оператору, те що реєструєтесь для отримання 2 шопінг візи.


7 Етап.  Збираємо необхідні документи :
1)    Анкета «http://www.polandvisa-ukraine.com/other_application.html», заповнити анкету ви можете самі, або за допомоги спеціалістів, допустивши найменшу помилку при заповненні анкети ви можете отримати відмову у відкритті візи;
2)    Дві фотографії 3,5 на 4,5, які зроблені не більше як 6 місяців тому (повинні були залишитись із подачі для першої візи);
3)    Копія паспорта громадянина України, усі сторінки, на яких є якась інформація, також обов’язковою є наявність оригіналу;
4)      Копія закордонного паспорта та попередніх віз у ньому, також обов’язковою є наявність оригіналу;
5)                      Страховка – підійде та що й для першої візи.
6)                      Рахунок-фактура, який Ви оформили у Польщі.
7)                      Підтвердження реєстрації, можна видрукувати на сайті візового центру


8 Етап. Подача документів у візовому центрі.
Ідентичний, що й для першої шопінг візи.


9 Етап. Отримання візи
В строк від 7 до 10 днів, Вам надходить смс повідомлення, тоді у візовому центрі Ви отримуєте свій закордонний паспорт із річною Шенгенською візою, з якою вільно можете пересуватися по Європі.

Приблизний перелік розходів необхідних для отримання візи:
1 шопінг віза (7 днів перебування):
1)    Реєстрація на подачу документів для отримання Шенгенської візи – самому безкоштовно (у спеціаліста 50  грн).
2)    Заповнення анкети для отримання Шенгенської візи – самому безкоштовно (у спеціаліста 50  грн).
3)    Оформлення страховки – 90 грн.
4)    4 фотографії – 25 грн.
5)    Консульський збір – ( 35 €, за курсом 1 € - 11 грн. = 385 грн)
6)    Візовий збір – ( 20 €, за курсом 1 € - 11 грн. = 220 грн).
7)    Квиток Львів-Перемишль-Львів ( 200 грн.)
8)    Закупки, рахунок фактура на суму (250 грн.)
Загальна СУМА: 1270 грн.

2 шопінг віза (80 днів перебування)
1)    Реєстрація на подачу документів для отримання Шенгенської візи – самому безкоштовно (у спеціаліста 50  грн).
12)                      Заповнення анкети для отримання Шенгенської візи – самому безкоштовно (у спеціаліста 50  грн).
3)    Консульський збір – ( 35 €, за курсом 1 € - 11 грн. = 385 грн)
4)    Візовий збір – ( 20 €, за курсом 1 € - 11 грн. = 220 грн).

Загальна СУМА: 705 грн.

Зальні розходи для отримання річної візи Шенгенської візи: 1975 грн


Примітка. Від сплати візового збору за розгляд запиту на отримання візи звільняються особи, які належать до наступних категорій і надають відповідні до цього документи:  1)пенсіонери (при подачі документів до ППВА у м Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ візовий збір не оплачують тільки ті громадяни України, які надають дійсне пенсійне посвідчення. На основі довідки про нарахування пенсії з Пенсійного Фонду та інших типів довідок , заявники не звільняються від оплати візового збору); 2) діти до 18 років, а також особи до 21 року, які залишаються на утриманні батьків або студенти віком до 21 року за умови надання оригіналу довідки з місця навчання або студентського квитка (оригінал та копія), розписки від батьків за їх підписом про те, що вони знаходяться на їхньому повному фінансовому утриманні разом з копією першої сторінки внутрішнього паспорту.

Запрошення бізнес (від реально діючої фірми) - 350 грн. (1-2 дні виготовлення)

Запрошення робоче (від реально діючої фірми) - 50 $ (від 4 до 10 днів виготовлення)

Весь пакет документів для шенгенської бізнес-візи - 1400 грн.

Весь пакет документів для робочої візи - 50 $ + 500 грн.

Стислі терміни.


Допомога в реєстрації на чергу.



Контакти: тел. +38 (063) 623-07-44
                  e-mail: viz.poland@yandex.ua