неділя, 22 грудня 2013 р.

ОДНОЧАСНО МАТИ ДВА ЗАКОРДОННІ ПАСПОРТИ – РЕАЛЬНО

Українське законодавство дозволяє громадянам одночасно мати два закордонні паспорти. Це дуже зручно,оскільки,наприклад, коли один паспорт проходить процедуру оформлення візи, з іншим ви можете вільно подорожувати. Також, другий паспорт може стати в нагоді , коли у першого закінчується строк дії чи не має місця для проставляння нових віз.
Процедура оформлення та необхідні документи вказуються на сайті Державної міграційної служби України. Основне, що вам необхідно для отримання другого закордонного паспорта,належне обґрунтування його необхідності для вас.

Підстави для отримання послуги
Послуга надається одночасно із оформленням другого паспорта громадянина України для виїзду за кордон або у разі одночасного оформлення двох паспортів для виїзду за кордон.
Другий паспорт громадянина України для виїзду за кордон видається громадянам України, які постійно проживають в Україні, досягли 18-річного віку, здійснюють регулярні поїздки за кордон і яким необхідно при цьому завчасне оформлення віз для в’їзду до іноземних держав, а також обґрунтували зазначене у своїй заяві.

Як отримати послугу
подати до територіального органу або підрозділу ДМС необхідні документи;
перевірити правильність внесення даних про себе до заяви-анкети, звертаючи при цьому особливу увагу на правильність написання транслітерації свого прізвища та ім’я, та засвідчує власним підписом у заяві-анкеті правильність таких даних;
звернутись до територіального органу або підрозділу ДМС та отримує паспорт(и) з відповідними відмітками про внесення відомостей про другий паспорт громадянина України для виїзду за кордон у паспорт громадянина України для виїзду за кордон або відмову в наданні зазначеної адміністративної послуги. Особа, яка одержує паспорт, у заяві-анкеті ставить свій підпис із зазначенням прізвища та дати отримання цього документа.

Вартість послуги та пільги
Вартість послуги - 60,17 грн.
У разі термінового (протягом 10 днів) оформлення:
Вартість послуги - 120,34 грн.

Подача заяви
Особисто;

Необхідні документи
заява, в якій зазначаються відомості про заявника: прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані (серія, номер паспорта, ким і коли виданий, місце проживання), телефон.
заява, у який обгрунтовується необхідність здійснення регулярних поїздок за кордон;
при одночасному оформленні двох паспортів громадянина України для виїзду за кордон подаються дві заяви-анкети з одним примірником необхідних документів кожна;
платіжний документ (квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв'язку або коду проведеної операції про оплату вартості адміністративної послуги з унесення відомостей про другий паспорт громадянина України для виїзду за кордон у паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Термін розгляду заяви
Протягом не більш як одного місяця з дня подання документів (дострокове - до 10 робочих днів - оформлення паспорта здійснюється за заявами громадян), а якщо поїздка пов'язана з терміновим лікуванням від'їжджаючого, від'їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном, - протягом трьох робочих днів.

Результат отримання послуги
Видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон з внесеними відомостями про други паспорт.

Строк дії документу, що є результатом отримання послуги
Внесення даних про другий паспорт не змінює термін дії паспорта

Підстави для відмови у наданні послуги
обізнаність  з  відомостями,  що  становлять   державну таємницю,  -  до закінчення строку,  встановленого Законом України "Про державну таємницю" (у разі виїзду  за  кордон  на постійне проживання);
діють   неврегульовані   аліментні,   договірні   чи  інші невиконані  обов'язання,   -   до   виконання   обов'язань   або розв'язання  спору  за  погодженням  сторін у передбачених законом випадках,  чи забезпечення  зобов'язань  заставою,  якщо  інше  не передбачено міжнародним договором України;
порушено кримінальну справу,  - до закінчення провадження у справі;
засудження  за  вчинення  злочину,  -   до   відбуття покарання або звільнення від покарання;
ухилення  від виконання зобов'язань,  покладених на нього  судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи), - до виконання зобов'язань;
свідоме сповіщення про себе неправдиві відомості,  - до з'ясування причин і наслідків подання неправдивих відомостей;
підлягає  призову на строкову військову службу,  - до вирішення питання про відстрочку від призову;
щодо громадянина подано цивільний позов до суду, - до закінчення провадження у справі;
перебування   під  адміністративним  наглядом  органів внутрішніх справ, - до припинення нагляду.

Акти законодавства, що регулюють надання послуги
Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України»
Постанова Верховної Ради України від 26.06.1992 № 2503-XII «Про затвердження положень про паспорт громадянина України, про свідоцтво про народження та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон»
Постанова Кабінету Міністрів України від 31.03.1995 № 231 «Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення»

Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 21.12.2004 № 1603 «Про затвердження Порядку провадження за заявами про оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон і проїзних документів дитини»

Немає коментарів:

Дописати коментар