четвер, 26 грудня 2013 р.

Як повернути TAX FREE в Україні?



Чеки Tax Free – це міжнародна програма компанії GLOBAL BLUE, яка дозволяє отримувати грошове відшкодування ПДВ, який входить до вартості купленого за кордоном товару. Чек Tax Free (Tax Free Form) – це платіжний документ, який може бути оформлений у магазинах, що входять до системи GLOBAL BLUE у Європі, Латинській Америці та азіатських країнах, при купівлі товарів іноземцями (фізичними особами – нерезидентами цієї країни). Ця послуга надається тільки фізичним особам, які здійснювали покупки за кордоном. Чеки Tax Free оформлюються у валюті країни, на території якої міститься магазин, який їх оформив.
Компанія GLOBAL BLUE володіє найбільшою у світі мережею пунктів з відшкодування ПДВ (більше 500 пунктів у 48 країнах світу) та найбільшою клієнтською базою мандрівників, які будь-коли користувались її послугами (більш ніж 44 тис. покупців щоденно). З компанією співпрацюють понад 270 тис. торгових магазинів у 37 країнах світу. Основний принцип діяльності GLOBAL BLUE – це надання послуг з відрахування податку на придбані товари, які вивозяться з країни у власному багажі.
Мандрівники, які багато подорожують та роблять покупки за кордоном знають, що краще робити покупки у магазинах з відміткою «Tax Free for Тourists». Це означає «для туристів без податку».
При здійсненні покупки за кордоном, клієнти автоматично сплачують їх з урахуванням ПДВ (VAT). Водночас податковим законодавством цілого ряду країн передбачено, що ПДВ повинні сплачувати тільки резиденти цих країн. На практиці ПДВ береться з усіх покупців. Однак для того, щоб у іноземних туристів була можливість скористатися законодавчими пільгами, було створено кілька варіантів продажу товарів туристам, при яких ПДВ автоматично виключається з ціни товару, або може бути відшкодовано при умові вивозу товару із країни у власному багажі.
Скориставшись програмою, мандрівники можуть повернути до 18% вартості покупки залежно від того, яка ставка ПДВ встановлена в країні, де чек був виписаний, та розміру витрат системи GLOBAL BLUE на обробку чеків.
Отримати кошти за чеками Tax Free дуже просто.

Для отримання коштів мандрівнику необхідно:
1. Отримати чек Tax Free.
Зробіть покупки в магазині, який входить до системи GLOBAL BLUE (звичайно на це вказує табличка на дверях магазину «Tax Free Shopping», «Tax Free for Тourists»), та оформіть чек Tax Free (Tax Free Form), який має бути прикріплений до касових чеків працівником магазину.
Пам’ятайте: незаповнений або неправильно заповнений чек Tax Free – означає неможливість отримати кошти.
Як заповнити форму TAX FREE?



2. Поставте печатку на митниці.
Коли виїжджатимете з іноземної країни (неважливо – додому або продовжуєте мандрівку), підійдіть з покупками, чеками та паспортом до митної стійки*. Працівник митної служби повинен подивитись на покупки, туристичну візу мандрівника та поставити печатку на чеку Tax Free, яка підтверджує перетин кордону. Якщо Ви продовжуєте мандрівку по країнах Європи, митну печатку необхідно поставити в останній країні перебування в ЄС.
Пам’ятайте: немає печатки митниці – немає виплати коштів.
* якщо покупки були зроблені в Норвегії, необхідно поставити експортну печатку від працівників норвезького, шведського, або фінського офісу Global Blue.

3. Отримати кошти.
Отримати кошти за чеками Tax Free компанії GLOBAL BLUE можна одним із способів, найбільш зручним для Вас:
•        у пунктах виплати компанії GLOBAL BLUE безпосередньо в країні перебування (у тому числі в аеропорту), після того як буде поставлено печатку митниці;
•        на платіжну картку, номер якої клієнт може самостійно вказати у чеку Tax Free, при цьому клієнт самостійно повинен направити чек Tax Free в компанію GLOBAL BLUE рекомендованим листом на адресу, вказану на чеку;
•        готівкою у підрозділах АТ «Укрексімбанк», ПАТКБ «Правекс-банк».
Для отримання коштів за чеками Tax Free в АТ «Укрексімбанк» клієнту необхідно:
•        пред’явити документи, що підтверджують особу клієнта (паспорт громадянина України та закордонний паспорт);
•        надати до Банку чек Tax Free та касовий чек або рахунок-фактуру магазину.
Виплата коштів за чеками Tax Free клієнту здійснюється в національній валюті України за курсом банку на момент проведення операції.
Відповідно до правил компанії GLOBAL BLUE, за одним чеком Tax Free банком може бути виплачено не більше 1500 євро (або сума в іншій валюті, яка в перерахунку за курсом банку на момент виконання також не перевищує 1500 євро).
Чеки Tax Free, по яких сума відшкодування перевищує 1500 євро, або чеки, оформлені з помилкою, мають бути самостійно направлені клієнтом до компанії GLOBAL BLUE поштою для отримання відшкодування безготівково на платіжну картку клієнта.

З додатковою інформацією стосовно послуги виплати коштів за чеками Tax Free Ви можете ознайомитись на сайті компанії GLOBAL BLUE www.global-blue.com

Немає коментарів:

Дописати коментар