субота, 28 грудня 2013 р.

DUTY FREE – що це таке?

Магазин безмитної торгівлі (дьюті-фрі шоп, англ. Duty free shop) - магазини, розташовані, переважно, в пунктах пропуску через державний кордон (у тому числі в портах, аеропортах, вокзалах). Товари які продаються в таких магазинах  не обкладаються акцизами та / або митами, ПДВ, що веде до істотного зниження роздрібних цін. Типовий асортимент - спиртні напої, тютюнові вироби, парфумерія, рідше біжутерія, ювелірні вироби, мобільні телефони, годинники.
Пасажири довгих рейсів з хоча б однією зупинкою між аеропортами відправлення і призначення повинні бути обережні при купівлі «безмитних» алкоголю і парфюмерії в останньому транзитному пункті, інакше їх може конфіскувати охорона, якщо пасажири перевищать поточні межі рідин, що провозяться в ручній поклажі. Це не поширюється на тих, хто переміщається в межах ЄС у той же день, коли рідина була упакована в прозорий пластиковий пакет з чеком, що пред'являються для перевірки через пакет.
Деякі країни, особливо Австралія і Нова Зеландія, дозволяють прибуваючим пасажирам купувати товари, які не обкладаються акцизами, безпосередньо перед проходженням кордону. Це не тільки позбавляє від незручності возити ці продукти з собою, але також вирішує проблеми безпеки, описані вище.

Pavo є найбільшою мережею магазинів безмитної торгівлі в Україні, розташованих на території восьми міжнародних аеропортів («Бориспіль», «Жуляни», «Донецьк», «Запоріжжя», «Одеса», «Сімферополь», «Харків», «Чернівці»).

Немає коментарів:

Дописати коментар