четвер, 6 листопада 2014 р.

Дві діючі шенгенські візи в паспорті – недоліки європейського законодавства.

               

               Уявімо ситуацію, у вас наявна 2 річна польська службова шенгенська віза, але ви маєте намір з туристичною метою відвідати Німеччину. Логічним постає питання відкриття другої  туристичної візи до Німеччини. Виходячи із чинного Візового кодексу ЄС, у вас є два виходи із ситуації: перший – анулювати свою діючу візу; другий – чекати закінчення строку дії вашої візи.
     Згідно Шенгенського кодексу візи не можуть перетинатись. Тобто, якщо Ви маєте шенгенську діючу візу, подавати документи на відкриття ще однієї шенгенської візи Ви не можете поки не закінчиться термін попередньої. 
       З точки зору права в Шенгенській зоні немає окремих категорій «туристичних», «приватних» чи «бізнес»-віз – таких понять взагалі немає у Візовому Кодексі ЄС. Для короткострокових поїздок існує лише віза категорії С. При цьому двох одночасно діючих віз категорії «С» в одному паспорті не може бути – навіть якщо особа здійснює короткострокові поїздки з різними цілями. 

ЩО РОБИТИ?
       Не варто розчаровуватися, Шенгенська віза (якщо немає позначки територіального обмеження) дає право перетинати кордон всіх країн шенгенської угоди.Таким чином, Вам необхідно звернутись до Консульства та уточнити інформацію щодо Вашої діючої візи, чи дозволяється Вам, з даною візою перетинати кордон інших країн шенгенської угоди. У нашому випадку, звертаємося до Консульства Німеччини в Україні і дізнаємось, чи можемо ми здійснити туристичну поїздку до Німеччини із польською службовою візою.


Немає коментарів:

Дописати коментар